Gmund je stara porodična fabrika papira, iz južne Nemačke, sa dugom tradicijom od 1829 godine. Proizvodni program čini širok dijapazon dezena papira u preko 50 boja, 120 površinskih tekstruktura i raspon težina od 70 do 900 g/m2. U procesu proizvodnje papira Gmund kombinuje umetnost zanata i inovativne tehnologije sa maksimalnim poštovanjem ekologije.

www.gmund.com

PROIZVODNI PROGRAM GMUND

PAPER COLLECTIONS (Kolekcija papira i kartona)

ALEZAN
Fini papir sa teksturom kože u varijantama finije (cult) i (wild) grublje. Proizvodi se u 10 nijansi boja i u gramaturama od 135 do 300 g/m2. Od iste vrste papira (cult) 100 g/m2 proizvode se i koverte.
BEE! BRILLIANT
Fini papir briljantnog sjaja sa teksturom izgleda pčelinjeg saća. Proizvodi se u 11 nijansi boja i u gramaturama od 115 do 310 g/m2.
GMUND 2/200
Od ove vrste papira kupci mogu kreirati sopstveni papir u pogledu izbora: 112 površinskih obrada (izgleda), u 52 mat i 36 sjajnih boja u 11 različitih gramatura od 100 do 410 g/m2. 
GMUND COLOR SYSTEM
Papir proizveden u širokoj paleti od 52 različite nijanse boja koje asociraju na boje u prirodnom okruženju. Izrađuje se u gramaturama od 100 do 400 g/m2. Od ovog papira su takođe u ponudi i koverte. 
KASCHMIR
Papir koji podseća na kašmir tekstilni materijal, mekan i jedinstven, dostupan u 10 nijansi boja i u dve završne obrade: cloth i cotton. Jedna je baršunasta i topla kao šal od kašmira, druga meka i prijatnog opipa sa gramaturama od 100 do 400 g/m2. U ponudi su i koverte od istog papira. 
REACTION
Vrsta finog papira u 13 nijansi boja, koje imaju osobinu da zavisno od intenziteta svetlosti menjaju boju u više nijansi, na primer od tamno crvene do ružičaste ili od bež do zelene. Papir se proizvodi u 310 g/m2. Dostupne su i koverte. 
TATJANA
Vrsta finog papira elegantno sofisticirane patinaste teksture sa mestimično sjajnim površinama. Izrađuje se u 11 nijansi boja sa dve vrste površinske obrade mat i satinirane. Svetlo bež, smeđi i plavi tonovi, tamno crveni i crni dominiraju ovom kolekcijom. Gramature u kojima se papiri izrađuju su od 100 do 310 g/m2. U ponudi su i koverte.
VICE VERSA
Vrsta finog, elegantnog papira jednostrano rebraste teksture dezena koji je u trendu. U ponudi je široka paleta od 16 živih boja, u gramaturama od 100 do 300 g/m2, kao i koverte od ove vrste papira.
BIER PAPIER
Vrlo kvalitetan papir sa stabilnom strukturom sa sitnim tamnijim prskanim tačkicama na površini. Po izgledu podseća na strukturu piva (”bavarski papir”) sa toplom i primamljivom paletom od 5 boja sa gramaturama od 100 do 250g/m2.
DIE NATÜRLICHEN
Natur fini nepremazni papir, sa prirodnim primesama kore, slame, perja i treseta, velikog volumena. Dezeni površine u 7 različitih boja. Papiri Bark-B-text i Peat-S-text izrađeni su sa dva lica (doubleface) i dve nijanse boje. Proizvodi se u gramaturama od 100 do 270 g/m2. U ponudi su i koverte.
GMUND 3
Papir sa tri vrste fine elegantne teksture sa izgledom tkanine. Inovativna tehnologija izrade sa specifičnim efektima. Proizvodi se u 9 boja od kojih 6 u kombinaciji sa belom bojom i u gramaturama od 135 do 310 g/m2. Koverte.
GMUND COTTON
Papir izrađen od 100% pamučnih vlakana, velikog volumena (2.0), prijatnog opipa, izražene stabilnosti i mekoće koja daje izuzetne rezultate kod štampanja. Proizvodi se u 5 boja neutralnih i mat sa metalnim odsjajem u gramaturama od 110 do 910 g/m2. U ponudi su i koverte.
MOHAIR
Papir sa 5 izraženih, modernih završnih obrada (tekstura): mat, tkanina, pletenina, trend i zmijska koža. Papir je mekog prijatnog opipa. Izrađuje se u 6 toplih boja u gramaturi 430 g/m2. 
SAVANNA
Topli zemljano peščani tonovi boja i realistična tekstura drveta karakterišu ovu kolekciju finog papira sa 8 toplih boja od kojih su 4 sa karakterističnom bojom i teksturom drveta. Izrađuje se u gramaturama od 100 do 310 g/m2. Koverte. 
TREASURY
Kolekcija finog papira i kartona sa izuzetno finom teksturom i jedinstvenom paletom 8 zlatnih tonova od prirodnih do glamuroznih i od tradicionalnih do modernih. Izrađuje se u gramaturama od 120 do 310 g/m2. I koverte su u ponudi.
WORLDLINE
Fini papir za visoko kvalitetnu štampu sa linijskom teksturom. Proizvodi se u širokoj paleti od 16 boja podeljenih u 3 grupe: 6 toplih, 6 hladnih tehničkih i 4 metalik-polarnog efekta. Izrađuje se u gramaturama od 100 do 310 g/m2. 
BLANC BEIGE
Elegantna i prefinjena vrsta izuzetno glatkog papira sa perfektnim karakteristikama za štampu. Proizvodi se harmonična paleta ekstra belog, svetlo bež i toplo krem nijanse papira. Papir je pogodan za pisma i koverte. Proizvodi se u gramaturama od 90 do 300 g/m2. 
EVER
Moderan, funkcionalan, fini višenamenski papir sa prefinjenom teksturom, jednako pogodan za pisanje i za štampu. Paleta od 8 modernih nijansi boja. Proizvodi se u gramaturama od 80 do 300 g/m2. U ponudi su i koverte.
GMUND 925
Moderan, papir sa čvrstom i stabilnom strukturom srebrnastog izgleda. Ovo je prvi papir proizveden sa dodatkom srebra po ugledu na tekstil proizveden po “high-tech” tehnologiji koji ima zdravstveni efekat (antiseptik). Postoji paleta od 8 nijansi obostrano, srebrnasto metalik boja od kojih su dve vrste papira sa dva lica braon/crna i crna/srebrna. Proizvodi se u gramaturama od 145 do 310 g/m2. U ponudi su i koverte.
GMUND DIGITAL
Fini papir za digitalnu štampu na svim standardnim digitalnim printerima, glatke ali i reljefne površine. Kao gladak se proizvodi u beloj i šamoa boji, a reljefni u 5 reprezentativnih nijansi. Proizvodi se u gramaturama od 150 do 275 g/m2. 
ORIGINAL GMUND
Kolekcija finog višenamenskog papira sa sadržajem pamuka od 10 do 100% i različitim vodenim žigovima. Proizvodi se u 3 boje sa više nijansi od svetlo bele do boje slonovače. Proizvodi se u gramaturama od 110 do 300 g/m2. U ponudi su i koverte.
SHADE
Fini papir vazdušaste površine i sa izgledom oblaka, šarmantan i inovativan omaž japanskoj umetnosti izrade papira. Tri svetla tona i dve specijalne kreacije: metalno-platinastog izgleda (polished mirror) i grafitna boja mermera (polished carbon). Proizvodi se u gramaturama od 70 do 250 g/m2.
VALENTINOISE
Fini papir modernih, svežih, pastelnih tonova sa elegantnom linijskom strukturom (slikarsko platno) i transparentnim efektom. 10 svetlih pastelnih nijansi boja. Proizvodi se u gramaturama od 90 do 300 g/m2. U ponudi su i koverte. 
BEE!
Fini papir baziran na fascinantnoj formi i sa teksturom izgleda pčelinjeg saća. Proizvodi se u 16 svežih nijansi boja i u dve težine od 100 i 300 g/m2. U ponudi su i mat koverte.
F-COLOR
Visoko kvalitetan papir sa 5 različitih površinskih tekstura namenjen za ambalažu i kao uvijač korica za knjige. Proizvodi se u 42 jake intezivne boje u samo jednoj težini od 120 g/m2. Dostupan u tabacima (102x70cm) i u rolni.
GMUND-ACT GREEN
Fini ekološki papir koji se izrađuje u varijantama 100% recikliran, 100% FSC, 100% pamuk i mešavine konoplje 30% i 70% FSC (prirodna celuloza). Proizvodi se u 8 nijansi boja u gramaturama od 100 do 300 g/m2. U ponudi su i koverte. 
GMUND FOR FOOD
Zdravstveno testiran i sertifikovan nepremazan papir za pakovanje hrane i jestivih proizvoda sa širokim spektrom površinskih struktura. Proizvodi se u prirodnim zemljanim tonovima boje i 4 metalne nijanse sa gramaturama od 100 do 310 g/m2. 
ORIGINAL GMUND DIGITAL
Fini papir za digitalnu štampu na svim standardnim digitalnim printerima sa više različitih dorada površine papira svetlih nijansi: glatki, mat, reljefni i metalik. Proizvodi se u gramaturama od 100 do 285 g/m2. U ponudi su i koverte. 
STONE
Elegantan papir sa površinskim izgledom strukture kamena, mat I metalik. Sa čvrstom strukturom koja ga čini nepropustnim za vodu i druge tečnosti bez laminacije ili plastifikacije. Proizvodi se paleta od 7 boja u varijanti po dve nijanse i u gramaturama od 100 do 310 g/m2. U ponudi su i koverte. 
VIBE
Moderan, fini papir sa paletom od 8 ženstveno nežnih pastelnih boja, sa srebrno belim odsjajem, i kombinacijom 3 različite reljefne strukture površina. Proizvodi se u gramaturama od 210 do 310 g/m2. U ponudi su i koverte.